InlÀgget gjort

Mannen, myten, morakniven – sanningen om internetkĂ€ndisen som ratar internet

Har du hört talas om Lars Helmertz? Har du internet (det har inte han) Ă€r sannolikheten för det rĂ€tt stor. FĂ„ enkĂ€tsvar har nĂ€mligen fĂ„tt sĂ„ stor spridning som hans – nu senast Ă€gnades han tvĂ„ hela uppslag i den hyllade humorboken Sedan vi kom med i Eu har vĂ€dret blivit sĂ€mre.

2012 rĂ„kade en journalist pĂ„ Östersunds-Posten snubbla över en 87-Ă„rig man med rosiga kinder men nĂ„got bister min och gav honom frĂ„gan: ”Bokar du och betalar hotell och annat boende via internet?”. Svaret, fĂ„r vi gissa, kom utan tvekan:

Och hur reagerar internet nÀr nÄgon vÀgrar internet? Givetvis genom att gÄ fullkomligt bananas av gilla- och delarglÀdje!

Men vem Ă€r mannen med morakniven, egentligen? LĂ„t mig bjuda pĂ„ ett kapitel ur Sedan vi kom med i EU – boken som samlar Sveriges bĂ€sta och roligaste enkĂ€tsvar och insĂ€ndare.

Boken köper du dĂ€r normalt köper böcker eller signerad hĂ€r i vĂ„r shop. AnvĂ€nd rabattkoden ”ALF” och fĂ„ 10% rabatt pĂ„ hela bestĂ€llningen.


”Internet Ă€r boven till allt”

NÀr vi fÄr tag pÄ Lars svarar han med besked.

– HallĂ„! Vem Ă€r det jag talar med?

Efter att vi övertygat honom om att vi inte vill sÀlja abonnemang eller har annat lurt i görningen visar det sig vara den mest fascinerande, trevliga och pratglada mannen vi snubblat över pÄ lÀnge, med historier som övertrÀffar de flesta.

– Jag Ă€r ganska framgĂ„ngsrik ska du veta.

JodĂ„, nu vet vi. Inte bara lyckas han pĂ„ pricken gissa rĂ€tt pĂ„ Jennifers Ă„lder över telefon (”ja, det klart, det Ă€r för att jag i grunden Ă€r psykolog”), han visar sig ocksĂ„ ha arbetat i hela vĂ€rlden och tycker bĂ€st om Damaskus. Men i Sveriges skogar, dĂ€r han nu hĂ„ller hus, trivs han ocksĂ„ bra. Och trots en hel hop med barn, barnbarn och barnbarnsbarn som han talar varmt om, reder Lars mest sig sjĂ€lv.

– Det Ă€r ingen som syr pĂ„ nya knappar Ă„t mig nĂ€r gamla trillar av, sĂ„nt fĂ„r jag göra sjĂ€lv. Och det Ă€r ju inte roligt. Men jag brukar sĂ€ga att arbete Ă€r avkoppling för mig. Det kan lĂ„ta konstigt, men du vet, arbete Ă€r som narkotika. Det har effekt pĂ„ nervsystemet.

– Banker gĂ„r omkull, vĂ€dret blir varmare, mördare gĂ„r lösa och folk har metall i sina bröstvĂ„rtor. Vad sysslar de med? Det Ă€r dĂ€rför jag Ă€r bevĂ€pnad förstĂ„r du, haha.

JodÄ, det visar sig att den berömda morakniven Àr bra till mycket. Och finns i flera exemplar.

– Jag har en morakniv i varje rum, haha. Du vet, jag
bor i en villa pÄ mÄnga kvadrat med mÄnga skrymslen. Och jag kan vara ganska distrÀ av mig. Som med pennor, man lÀgger dem lite varstans och sen vet man inte var man har dem nÀr man behöver dem. DÀrför har jag knivar i alla rum.

Men det Àr inte bara banker och mördare som hotar tryggheten i Lars vÀrld, visar det sig.

– Internet Ă€r boven till allt. Det har jag lĂ€rt alla mina barn, köp ingenting pĂ„ internet, vi har inte kontroll pĂ„ lĂ€get! Och sĂ„ gĂ„r det sĂ„ snabbt dĂ€r. NĂ€r det gĂ„r lĂ„ngsamt hinner man tĂ€nka efter och dĂ„ rĂ€cker det med en morakniv. NĂ€r internet kom, dĂ„ fördĂ€rvades samhĂ€llet.

Nej, internet Àr inget för Lars. Men kommunikation, det gillar han. Och vi gillar Lars!

Fler fantastiska historier, svar och insĂ€ndare hittar du i ”Sedan vi kom med i EU har vĂ€dret blivit sĂ€mre”. Unna dig sjĂ€lv, eller nĂ„gon du kĂ€nner,118 sidor med skrattgaranti. Fynda humor hĂ€r!

Du kanske ocksÄ gillar det hÀr:

Bokpaket: Sedan vi kom med i EU + Kassa personalen

kr 199,00 kr 149,00LĂ€gg i varukorg

2 reaktioner pĂ„ ”Mannen, myten, morakniven – sanningen om internetkĂ€ndisen som ratar internet

  1. Inte ska man köpa hans bok pĂ„ nĂ€tet iallafall… Lite respekt bör man visa!

    1. Haha, briljant kommentar! Tur att boken finns pĂ„ Akademibokhandeln ocksĂ„ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *